front_1
front_2
front-3

Foxheuvel is de ideale uitvalsbasis voor wandelen, fietsen, attractiebezoek of een stedentrip

De omgeving

Didam ligt aan de A-12. Arnhem-Oberhausen, tussen de steden Arnhem en Doetinchem in de gemeente Montferland en de provincie Gelderland.

In het noordwesten grenst de Liemers aan de Veluwezoom. In het noordoosten aan de Achterhoek. In het zuidoosten aan het heuvelachtige Montferland. In het zuidwesten aan het prachtige rivierengebied van de Rijnstrangen.

De Nevelhorst

De vakantiewoningen liggen aan de rand van het recreatiegebied de Nevelhorst. Dit gebied kenmerkt zich door hoog landschappelijke waarden met een rijke flora en fauna. Het recreatiegebied de Nevelhorst is ook het startpunt van veel wandel- en fietsroutes. Het is niet voor niets dat hier een Toeristisch Overstap Punt (TOP) is geplaatst.

Dagje uit

Foxheuvel is de ideale uitvalsbasis voor een dagje uit door de gunstige ligging aan de A12 (binnen 10 minuten bent u in Arnhem). Binnen een half uur fietsen bent u op de Veluwe, in de Achterhoek of staat u bij de rivier de Rijn of de IJssel. In de huisjes liggen gevarieerde fietsroutes voor u klaar.

Ook een bezoek aan de steden Doetinchem, Arnhem, Doesburg of Bronckhorst (het kleinste stadje van Nederland) is een bezoek meer dan waard!

Activiteiten in de omgeving

  • Op loopafstand (binnen 1 kilometer) ligt manege-westernboerderij de Baerle. Zij organiseren allerlei buitenactiviteiten, maar ook binnen kunt u zich goed vermaken
  • Op de naast gelegen kleiduivenschietbaan is het mogelijk om op afspraak (op maandag en zaterdag) kleiduiven te schieten onder vakkundige leiding.
  • Stalhouderij Belfjor maakt op afspraak graag een ritje met de huifkar door de prachtige omgeving. U kunt aan de deur instappen in de authentieke Jan Plezier uit 1850 getrokken door fjordenpaarden. Onderweg kunt u nog even uitstappen voor een bezoek aan een melkgeiten- of waterbuffelbedrijf.
  • Binnen 3 kilometer afstand zijn er twee overdekte zwembaden en is er een openluchtzwembad.
  • Op een afstand van 8 kilometer zit watersportcentrum Rhederlaag, Burgers Zoo, Openlucht Museum, Kroller-Moller-Museum en Park de HogeVeluwe zijn binnen een half uur met de auto te bereiken.
  • Voor de kleinsten is Jan Klaassen in Doetinchem een echte aanrader.